23.04.2009 12:01

Které učebnice jsou užitečné a vhodné, a které často užíváte?

Na tuto otázku je obtížná odpověď. Každému vyhovuje jiný typ výuky a jiné učebnice. Nejlepší cestou je domluvit se na typu základní učebnice a tu doplnit dalšími výukovými materiály. To platí pro individuální výuku i kurzy. Pokud je to možné, dávám přednost tomu, aby zejména učebnice pro dospělého klienta poskytla zájemci dostatečnou představu o základní gramatické struktuře jazyka.

Podstatnou okolností je při volbě učebnice nejen věk, preference a úroveň jazykových znalostí studenta, ale i čas, který chce a může studiu věnovat. Je také velmi důležité zda klientovi  jde o přípravu k jazykové zkoušce (a potom k jakému typu zkoušky), zda jde o přípravu k jazykové maturitě, k přijímacímu řízení na vysokou školu,  přijímacímu pohovoru do zaměstnání, anebo zda jde o dlouhodobou výuku odborné angličtiny a profesní terminologie.

Proto také v odpovědi na tuto otázku uvedu jen ty učebnice, které se používají relativně nejčastěji, a to konkrétně k běžné výuce základů obecné angličtiny na začátečnické či mírně pokročilé úrovni.

Některé běžně užívané učebnice: New Headway, English File, Step by Step, English Grammar in Use, English Vocabulary in Use, Face2Face, Time to Talk, English Conversation Practice, Language in Use, New Ways to Spoken English, Angličtina pro jazykové školy, Angličtina pro samouky, Anglická gramatika jednoduše, Advanced English Conversation Practice, Business Vocabulary in Use, Business English, Fit for Business English, English in Economics etc.

—————

Zpět


Kontakt

ANGLIČTINA - Ivan Macek

ICQ: im23 (632187889)
Skype: ivanim23


00 - 420 - 774 899 935