05.06.2010 16:05

Běh Emericha Ratha pro rodinu i pro zdatné vytrvalce

Běh Emericha Ratha

 

Těšíme se na Vás 12. června 2010...

Registrace začíná v 8.30:  běhy dětské, žákovské a dorostencké od 9.30.
Dospělí - ženy - běh na 5 km, muži - běh na 10 kilometrů - společný start v 11.30.

 

Broumov - Schrollův park (za městským úřadem)

 

Běh Emericha Ratha 

je veřejným během pro všechny věkové kategorie:

Jsou připraveny i krátké rovinaté tratě pro ty nejmenší, které jsou umístěny v centra Broumova do Schrollova parku za městským úřadem. Zde je i start a cíl hlavního závodu pro dospělé kategorie, jehož desetikilometrová trasa Vás zavede do blízké oblasti - Ráje. Jde o krosový běh s několika stoupáními a na závěr s dlouhým seběhem. Převažuje měkký povrch lesních cest a luk, který se obzvláště v jarních měsících může proměnit v blátivé trápení.

 

Emerich Rath
(1883 - 1962)

Broumovský rodák, nositel ocenění fair-play, všestranný sportovec (vynikající atlet - vrh koulí a diskem, skokanem do výšky i do dálky, horolezec, fotbalista, hokejista, ragbista, tenista, zápasník, běžec, plavec, kajakář, rychlobruslař, běžecký i chodecký vytrvalec a lyžař), olympionik (účastník olympijských her 1908 a 1912 v maratónu).

Vždy usiloval o sport v čisté podobě, provozovaný s nadšením bez vidiny zisku. Jako sportovec byl svými soupeři za tento lidský postoj vždy oceňován.

Byl obětavým a čestným člověkem, který pomáhal sportu a lidem ve všech oblastech. Jako záchranář v Krkonoších mnohokrát riskoval svůj život pro druhé. Účastnil se záchranné akce, která měla pomoci slavným českým lyžařů - Hančemu a Vrbatovi. Za druhé světové války skrýval ve svém obchodě uprchlíky před holocaustem.

Za socialismu byl pro své názory a národnost pronásledován.

 

 

     
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

—————

Zpět


Kontakt

ANGLIČTINA - Ivan Macek

ICQ: im23 (632187889)
Skype: ivanim23


00 - 420 - 774 899 935